Klus Link - Specialisten uit de bouw!

Home » Uncategorized » Welke soorten dakkapellen kun je laten plaatsen? 

Welke soorten dakkapellen kun je laten plaatsen? 

Een dakkapel kan een goede investering zijn voor jouw woning. Door een dakkapel te laten plaatsen creëer je meer ruimte en lichtinval op de bovenste verdieping(en) van je woning. Het kan ook de waarde van je huis verhogen. In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden voor het laten plaatsen van een dakkapel.

Traditionele dakkapel

Een veelvoorkomend type dakkapel is de traditionele dakkapel. Deze dakkapel wordt meestal op maat gemaakt en past goed bij oudere woningen. Het is een houten dakkapel die in veel verschillende maten en stijlen verkrijgbaar is. Deze dakkapel wordt gebouwd op je dak en is meestal rechthoekig van vorm en bestaat uit een raamwerk met een schuin dak en zijwanden. Het grootste voordeel is de enorme waaier aan keuzes die je hierdoor kunt maken. Het is wel belangrijk om hierbij rekening te houden met eventuele vergunningen en de dakconstructie van de woning.

Prefab dakkapel

Een andere optie is de prefab dakkapel. Deze wordt in de fabriek geproduceerd en is kant-en-klaar voor plaatsing op het dak. Dit type dakkapel is goedkoper dan een traditionele dakkapel en kan snel geplaatst worden. Deze manier van produceren zorgt er daarnaast voor dat we een levertijd van zes tot twaalf weken én een montage binnen één dag kunnen realiseren. Daardoor heb je geen last van langere bouwwerkzaamheden in jouw huis en is alles in één dag geregeld.

Verhoogde dakkapel

Een verhoogde dakkapel is een type dakkapel dat zorgt voor extra ruimte onder het schuine dak. Bij dit type dakkapel wordt de nok van het dak verhoogd, waardoor er meer ruimte ontstaat in de kamer onder het dak. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een extra slaapkamer of werkkamer te creëren. Het plaatsen van een verhoogde dakkapel vereist wel de nodige voorbereiding en is daardoor vaak duurder dan een traditionele dakkapel. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met eventuele vergunningen en het dakconstructie van de woning.

Dakserre

Een dakserre is een dakkapel die over de hele breedte van het dak wordt geplaatst. Het zorgt voor extra veel licht en ruimte op de bovenste verdieping van je woning. Een dakserre is vooral geschikt voor woningen met een plat dak of een licht hellend dak. Het is een goede manier om extra woonruimte te creëren en om meer natuurlijk licht binnen te laten in de kamer onder het dak. Wil jij ook een dakkapel plaatsen in Meppel? Bedenk dan goed welke het beste past bij jouw situatie.