Klus Link - Specialisten uit de bouw!

Home » Het belang van een goed linkprofiel

Het belang van een goed linkprofiel

Jouw linkprofiel is een overzicht van de domeinen die naar jou website verwijzen, met de anchorteksten die daarbij horen. Om voor een kwalitatief linkprofiel te zorgen wil je dat je linkprofiel natuurlijk is. Dit betekent dat je linkprofiel bestaat uit allerlei verschillende sites met verschillende links en anchors.

Wanneer heb je een natuurlijk linkprofiel?

Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit diverse linkjes, met verschillende anchors van verschillende soorten websites. Op deze manier heb je de hoogste kans om een Google penalty te vermijden. Hierbij is het belangrijk dat je gehele linkprofiel geloofwaardig is en natuurlijk over komt en dat alle links die je dus in het linkprofiel hebt op een relatief natuurlijke manier gekregen hebt.

Als Google je linkprofiel dus als ongeloofwaardig ziet kan dit ervoor zorgen dat je een penalty krijgt. Je hebt een natuurlijk linkprofiel zodra deze bestaat uit zowel links van hoge als lage kwaliteit. Ook is het belangrijk dat er verschillende anchorteksten zijn en dat het verschillende soorten sites zijn. Denk hierbij aan forums, nieuwswebsites en social media.

Hoe zorg je voor een natuurlijk linkprofiel?

Follow en no-follow links

Bij links spreken we voornamelijk over no-follow en do-follow links. Bij een no-follow link volgt Google niks, hierdoor heeft het geen effect op je positie. Bij een normale, of do-follow link, zie je wel impact op je Google positie. Bij een natuurlijk linkprofiel heb je zowel no- als do-follow links.

Verschillende anchors

Een anchor is de tekst waar je op klikt om naar de website te gaan. Met deze anchor geef je Google informatie over waar de website betrekking tot heeft. Wanneer alle anchors hetzelfde zijn zal Google dit als onnatuurlijk zien. Je linkprofiel zal natuurlijk zijn als er verschillende soorten anchors in zitten.

Andere bronnen

Met andere bronnen bedoelen we andere soort websites. Het is belangrijk om een erg divers linkprofiel te hebben. Wanneer je linkprofiel bestaat uit verschillende bronnen zal dit veel natuurlijker zijn. Naast verschillende websites moet je hier ook denken over de IP-adressen van websites. Als er alleen maar website met dezelfde IP-adressen naar je linken zal dit niet als natuurlijk linkprofiel gezien worden.

Verschillende kwaliteiten

De kwaliteit ofwel autoriteit van een website is ook van belang bij een natuurlijk linkprofiel. Je zou in eerste instantie zeggen dat je alleen maar links in je linkprofiel van websites met hoge autoriteiten, maar dat is niet het geval. Het zou namelijk erg raar zijn dat je alleen maar op websites komt te staan die erg goed zijn. Het is veel natuurlijker wanneer je op zowel websites komt met een hoge autoriteit als websites met een lagere autoriteit.

Zoals je misschien nu wel door hebt wil je dus een zoveel mogelijk gevarieerd linkprofiel hebben om zo natuurlijk mogelijk over te komen. Zo zorg je ervoor dat je niet als spammerig gemarkeerd wordt doordat je alleen maar hetzelfde hebt.