Klus Link - Specialisten uit de bouw!

Home » Glaszetters » Wat voor glas heb ik nodig? Glas kopen met zekerheid

Wat voor glas heb ik nodig? Glas kopen met zekerheid

Als er een ruit in jouw woning is gebroken of als je deze gaat vervangen, moet je goed weten welk type glassoort je gaat plaatsen. Wil je bijvoorbeeld minder kou door je ramen? Vervang dan enkel en dubbel glas voor triple glas. Hierdoor houdt je meer ruimte binnen en wordt het stiller in jouw woning. Zo heeft elk glassoort andere eigenschappen, voordelen en nadelen. Wil je graag meer weten over de  bekendste types glas Lees dan gerust verder en kom erachter welk glas jij nodig hebt.

Enkel glas

Het gebruik van enkel glas is vaak nodig als een ruit van een garage, schuur of tuinhuis is gebroken of moet worden vervangen. Het bestaat uit één laag glas en is heel breekbaar. Het isoleert ook amper tegen koude of warme temperaturen en om die reden wordt het niet meer voor ramen en deuren in woningen of bedrijfspanden gebruikt.

Dubbel glas (HR ++ glas)

HR ++ glas heeft net zoals dubbelglas een isolerende werking. Het verschil tussen HR++ glas en standaard dubbel glas is dat bij HR++ glas de tussenruimte, die ontstaat door twee glasplaten, wordt gevuld door edelgas. Daarnaast is één zijde van het HR++ glas gecoat voor een extra isolerende werking.

Triple glas (HR +++ glas)

Triple glas kopen is een goed idee als je je woning of bedrijf beter wilt isoleren tegen onprettige temperaturen en geluid. Triple glas is glas met drie lagen. Net als dubbel glas worden deze lagen gescheiden door lucht. Triple glas is in de meeste gevallen goed toepasbaar in nieuwbouw woningen. Voor een optimale isolatie is het aan te raden om naast het plaatsen van triple glas ook isolerende kozijnen en een dubbele kierdichting te hebben. Daarmee ben je voorzien van de beste isolatie en een grote besparing op lange termijn.

Welke glasdikte moet ik hebben?

Als je erachter bent gekomen welk type glas je nodig hebt, moet je gaan nadenken over de glasdikte. Als je de glasdikte bepaalt, neem je de dikte van de glasplaat aan de binnenzijde van het gebouw, de dikte van de spouw en de dikte van de glasplaat aan de buitenzijde. De maat die je dan bijvoorbeeld krijgt is 5-15-4. De glasdikte is in dit geval 24mm.

Glas kopen bij JOUWglas.nl

JOUWglas.nl is het startpunt voor iedere glasklus. Je kunt er niet alleen eenvoudig glas kopen, je stelt het glas ook zelf samen. Bepaal de maat, het type glas en selecteer de glasbenodigdheden. Je kunt het glas op maat bestellen en laten bezorgen door onze eigen persoonlijke bezorgservice of zelf afhalen. Het plaatsen of vervangen van glas kan gaan beginnen.