Klus Link - Specialisten uit de bouw!

Home » CV » Wat is een Hr-ketel en wat kost het?

Wat is een Hr-ketel en wat kost het?

Veel mensen hebben een Hr-ketel omdat er veel voordelen aan zitten. Als je niet weet wat een Hr-ketel is ben je hier op het juiste adres. Lees verder en kom erachter wat het inhoudt en wat het kost. 

Wat is een Hr-ketel?

Een Hr-ketel is simpel gezegd een variatie op de welbekende cv-ketel. Een cv-ketel, of centrale verwarming ketel, is het hart van de verwarming in huis en zorgt ervoor dat er warm water naar alle radiatoren in huis wordt gepompt. Wat een Hr ketel anders maakt, is het Rendement. Dit is namelijk veel hoger dan bij een gewone cv-ketel. Hr staat dan ook voor ‘hoog rendement’. 

Hoog rendement betekent dat alle energie die opgewekt wordt omgezet wordt in warmte. Er wordt dus weinig tot niks verbruikt. De manier waarop het werkt, is dat de rookgassen die vrij komen bij de verbranding van het aardgas opnieuw gebruikt wordt. Het voordeel hiervan is dat je geld bespaart omdat je alles eruit haalt wat erin zit. Het is dus energiezuinig! 

Wat kost een Hr-ketel?

Bij het uitkiezen van een Hr-ketel ben je zonder twijfel nieuwsgierig naar de prijs. Er is alleen niet één vaste prijs die bij elke soort hr-ketel van toepassing is. De prijs wordt namelijk grotendeels bepaald door de CW waarde. Dit is de Comfort Warm Water waarde en gaat om hoeveel warm water er per minuut geleverd kan worden. Wanneer je een groot gezin hebt, zul je een ketel nodig hebben met een hoge CW waarde. 

Toch kun je uitgaan van een gemiddelde van € 1000,- en € 2600,- per ketel. Het is belangrijk om te onthouden dat je dit geld op den duur terug kunt verdienen doordat de ketel zo zuinig is. Je kunt het dus zien als een investering. 

Als je meer wil lezen over cv-ketels, en dan vooral hr-ketels, kun je terecht op deze verwarming gids.