Klus Link - Specialisten uit de bouw!

Home » Gevel » Waarom je gevel goed onderhouden moet worden

Waarom je gevel goed onderhouden moet worden

Een goede eerste indruk is voor elke ondernemer belangrijk. Goed in de kleren, een vriendelijke lach, het hoort er allemaal bij. Een ander belangrijk punt, is je bedrijfspand. Dit moet er verzorgd bij liggen. Je stoep moet schoon zijn, de boel moet lekker in de verf staan en je gevel moet gewoon spic en span zijn. En dat laatste is niet altijd even makkelijk, want zeker als je in de stad woont kan er snel vieze aanslag op je gevel zitten. Daarom is het zaak om de gevel goed te onderhouden en om je gevelbekleding op orde te houden.

Slechts een kans voor een goede eerste indruk

Het is een cliché van jewelste, maar daarom niet minder waar: een goede eerste indruk kan je maar een keer maken. En als je klanten je pand bezoeken, is goed onderhouden gevelbekleding van levensbelang. Daarom is het zaak om de gevel regelmatig schoon te maken, of hem in de verf te (laten) zetten. Echter, er is ook een andere oplossing: kunststof. Kunststof is uitermate duurzaam en gaat vele tientallen jaren mee, zonder dat het achteruit gaat in kwaliteit. Het enige wat je moet doen, is af en toe een sopje of een tuinslang over de gevel halen. Daarmee blijft het in uitstekende staat en krijgt aanslag geen kans. Op die manier is die goed eerste indruk een fluitje van een cent en zal je gevel er altijd netjes bij liggen, zonder dat je hiervoor grote investeringen moet doen of je handen enorm uit de mouwen hoeft te steken. Kortom; kunststof is een perfecte oplossing voor iedereen die die goede eerste indruk wil maken, maar niet de tijd of de zin heeft om hier met grote regelmaat mee bezig te zijn.

Kleurvast, bestand tegen vocht

UV-straling zorgt ervoor dat hout verkleurt en vaal wordt en daarom is het zaak om de schilder met enige regelmaat langs te laten komen. Wie zijn gevelbekleding van kunststof heeft, zal de schilder thuis kunnen laten. Kunststof is namelijk UV-bestendig, wat betekent dat de kleur altijd hetzelfde blijft en dus niet valer wordt. Ook is het goed om te weten dat kunststof prima tegen vocht kan. Waar hout bijvoorbeeld regelmatig behandeld moet worden om te voorkomen dat er rotte plekken in komen te zitten, of dat het krom gaat trekken, blijft kunststof gewoon goed. En wie het netjes blijft schoonmaken, kan wel meer dan dertig jaar plezier hebben van zijn kunststof gevelbekleding. En dat is een lange tijd voor een goede eerste indruk.

Allerlei variaties

Kunststof kan ook nog eens in allerlei variaties komen, zodat je bijvoorbeeld kan kiezen voor een echte houtlook, zonder dat je daadwerkelijk hout gebruikt. Die keuzevrijheid maakt kunststof zeer populair en veelzijdig. Je kan het overal voor gebruiken en omdat je dus allerlei verschillende structuren kan kiezen, is het ook niet van echt hout te onderscheiden. Met andere woorden: je gevel kan er zo mooi uitzien als je zelf wilt, het onderhoud is minimaal en de kleur blijft altijd net zo mooi als op de dag van de installatie.