Klus Link - Specialisten uit de bouw!

Home » Hovenier » ​​Tips voor het schoonmaken van jouw tuin

​​Tips voor het schoonmaken van jouw tuin

We snappen het, je stelt het al een aantal dagen, weken of maanden uit, omdat het een grote klus is. Maar je kent het gezegde “van uitstel komt afstel”. Maar wij kunnen als geen ander begrijpen dat de motivatie vinden om je hiertoe te zetten nog wel eens lastig kan zijn. Misschien ben je van plan om een schoonmaakbedrijf Amsterdam te gaan huren. Maar wat nou, als wij zeggen dat we het jou wat makkelijker kunnen maken? We horen je al denken “maar hoe?”. Dit doen we door een aantal handige en bruikbare tips te delen! Benieuwd? Lees dan maar snel verder. 

Tuintegels schoonmaken

Het kan zo zijn dat jouw tuin voornamelijk uit gras bestaat en dan raden wij jou aan om snel door te gaan naar de volgende tip. Maar heb jij wel tuintegels? Dan kan deze tip nog wel eens bruikbaar voor jou zijn! Maak je tuintegels schoon met groene zeep. Het klinkt misschien wat gek maar het doet echt wonderen! Gooi in een emmer wat groene zeep en water. Brengt wat van dit mengsel aan op de tuintegel en begin maar met schrobben. Let op: laat het mengsel minimaal 30 minuten intrekken voor het gewenste resultaat. 

Zet een muziekje op

Deze tip klinkt misschien wat gek maar geloof ons, het helpt! De tuin schoonmaken is niet voor iedereen de leukste klus die er is. We zijn toch geneigd om eerder op de bank te ploffen met onze telefoon in onze handen. Maar, je kan het schoonmaken van de tuin ook zelf een stukje leuker maken! Maak er een feestje van door jou favoriete Playlist op te zetten. Je kan het zo gek niet bedenken en je zult als snel zien dat dit jou stemming beïnvloed.

Before en after

Misschien heb je het wel eens meegemaakt, je hebt een aardig grote klus uitgevoerd en je ziet nauwelijks verschil. Dit kan een persoon erg demotiveren, wat vrij logisch is. Je wilt het tenslotte niet voor niets doen! Wanneer jij besluit je tuin te gaan schoonmaken is het handig om een foto vooraf te maken. Fotografeer alle rommel en dingen waarmee je ontevreden bent. Wanneer jij de tuin schoongemaakt hebt maar je nogmaals een foto van dezelfde plekken als voorheen. Kijk nu eens naar beide foto’s. Zie je een verschil? Volgens mij wel! En zeg nou eerlijk, hierdoor raak je weer extra gemotiveerd toch? Zo hoef jij toch geen opleveringsschoonmaak bedrijf in te huren!