Klus Link - Specialisten uit de bouw!

Home » Glaszetters » Huis isoleren met isolatieglas

Huis isoleren met isolatieglas

De energieprijzen rijzen de pan uit. Daarom is het tijd om te gaan besparen! Maar hoe? Het isoleren van een huis is belangrijk om geld te besparen op de energierekening. Isolatieglas is een goede optie voor het isoleren van een huis omdat het kou en warmte buiten houdt. In dit artikel lees je alles over het isoleren van een huis met isolatieglas.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is een soort van dubbelglas. Het bestaat uit twee ruiten die met elkaar verbonden zijn door middel van een spouw. De spouw is meestal gevuld met lucht of argon en dient als isolatielaag. Isolatieglas wordt vaak gebruikt in woningen om de warmte binnenshuis te behouden.

Hoe werkt isolatieglas?

Isolatieglas, ook wel dubbel glas of enkel glas met een warmtekrachtige laag, is een manier om je huis te isoleren. De meeste mensen denken dat isolatie alleen maar nodig is in de winter, maar dat is niet waar. In de zomer kan isolatie ook helpen om je huis koel te houden. Hoe werkt isolatieglas? Warmte wordt door middel van straling overgedragen. Bij dubbel glas zitten er twee ruiten met een luchtlaag ertussen. Deze luchtlaag voorkomt dat de warmte van buiten naar binnen stroomt en andersom. Isolatieglas is niet hetzelfde als gewoon dubbel glas, want het heeft ook nog een warmtekrachtige laag. Dit is meestal een metaallegering of een coating die ervoor zorgt. Wil je isolatieglas kopen? Online glas bestellen doe je eenvoudig bij Jouwglas.nl

Voordelen

Isolatieglas is een effectieve manier om je huis te isoleren. Het voorkomt dat warmte of kou van buitenaf je huis binnendringt, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om het binnen aangenaam te maken. Isolatieglas is ook geluidwerend, dus als je in een drukke woonwijk woont, kan het helpen om de herrie buiten te houden. Bovendien is het makkelijk te installeren en relatief goedkoop, dus het is zeker de moeite waard om erover na te denken als je je huis wilt isoleren.

Soorten isolatieglas

Er zijn verschillende soorten isolatieglas die je kunt gebruiken om je huis mee te isoleren. Zo is er dubbel glas, HR++ glas en triple glas. Dubbel glas is het meest voorkomende type isolatieglas. Dit type bestaat uit tweeglasscheuten die met een spacer (isolerende laag) van elkaar worden gehouden. De spacer is meestal gemaakt van aluminium of kunststof en zorgt ervoor dat de twee glasscheuten op de juiste afstand van elkaar blijven. HR++ glas is een verbeterde versie van dubbel glas. In HR++ glas zitten drie lagen glasschuim tussen de twee glasscheuten. Dit zorgt ervoor dat het isolatievermogen van het glas veel beter is dan bij normaal dubbel glas.

Toepassingen

Isolatieglas wordt steeds vaker gebruikt in woningen. Dit komt doordat het een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere soorten isolatiematerialen. Zo is het eenvoudig te installeren, kan het een goede akoestische isolatie bieden en is het relatief goedkoop. Daarnaast zorgt isolatieglas ervoor dat je huis beter geïsoleerd is, waardoor je minder last zult hebben van tocht en kou.